iktisad3

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Avrasya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iyi bir araştırma üniversitesinde olması gereken bütün özelliklere sahip bir fakültedir. Hedefimiz bu araştırmaların hem teorik hem de uygulamada evrensel bilgi birikimine katkı sağlamasıdır. Fakültemiz bünyesinde kurulu araştırma merkezleri sektör ortaklarıyla bu araştırmaları kurgulamakta ve uygulamaktadırlar. Her biri kendi alanlarında uzman ve deneyimli öğretim üyelerimiz bu üretkenlikleriyle dünyada ekonomi ve işletme eğitimin ve uygulamasının geleceğini belirleyen kadronun üyeleridirler. Fakülte öğretim üyelerimiz bu bilgi birikimi ve deneyimlerini öğrencilerimize altı lisans programı üzerinden aktarmaktadırlar.

lisans programlarımız

İİBF dahilinde lisans programlarımız şunlardır:

Ekonomi ve Finans
İşletme
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Maliye
Uluslararası İlişkiler

İktisat*

Kamu Yönetimi*

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler*

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik*

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret*

Adı Değişen Bölümler:

İktisat(Yeni adı -Ekonomi ve Finans)

Kamu Yönetimi(Yeni adı-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi):

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler(Yeni adı-Uluslararası İlişkiler)

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik(Yeni adı-Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret)

Bankacılık ve Finans(Yeni adı-Uluslararası Finans ve Bankacılık)

Başka Birime Aktarılan Bölümler:

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret(Uygulamalı Bilimler YO/Ömer Yıldız Yer.)

Uluslararası Finans ve Bankacılık(Uygulamalı Bilimler YO/Ömer Yıldız Yer.)

Not:*(yıldız) olan bölümlerimizde-adları  değişmiş ve/veya başka birime aktarılmış olsalar dahi-halen devam etmekte olan öğrencilerin olduğu sınıflar mevcuttur.

Programlarımız ilgili sektörlerin ihtiyaçları göz önüne alınarak sektörün ileri gelen kurumları ve uzmanlarıyla birlikte hazırlanmıştır. Amacımız ekonomi ve işletme eğitiminde geleceğin istihdam ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve henüz öğrenim hayatı sırasında staj ve yarı zamanlı çalışmak üzere katıldıkları kurumlara birinci günden itibaren katkıda bulunabilecek donanımda ve özgüvende mezunlar yetiştirmektir. Öğrencilerimize iş hayatıyla iç-içe bir lisans eğitimini staj ve sertifika programlarımız, sektörel çözümler ders programımız ve profesyonel gelişim ofisimizin desteği sayesinde veriyoruz.

iktisad5