Atatürk’ü Anma Haftası Etkinlikleri Kapsamında Sempozyum Düzenlenmiştir.

Trabzon Valiliği ve Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından:

“Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası” münasebetiyle 15-19 Mayıs tarihlerinde planlanan etkinlikler kapsamında, 16 Mayıs 2017 tarihinde Avrasya Üniversitesinde “Çeşitli Yönleriyle Milli Mücadele ve Atatürk” konulu Sempozyum düzenlenmiştir.

Sempozyum çerçevesinde öğretim elemanlarından, Yrd. Doç. Dr. Levent KALYON Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans salonunda “Milli Mücadelenin Hazırlık, Eylem ve Sonuç Bölümlerine İlişkin Bir Değerlendirme”; Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÜREN Yomra Yerleşkesinde “Atatürk’ün Asker Kişiliği ve Liderlik Yönü”; Öğretim görevlisi M. Fatih ÇINAR ise Pelitli Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda “Atatürk ve Demokrasi” konulu akademik değerlendirmesi yapılmış sunumlarda bulunmuşlardır.

Sempozyumun “Atatürk ve Demokrasi” konulu konferansına Mülki Protokol, Avrasya Üniversitesi Akademisyenleri ve öğrenciler katılmıştır. Konferansın görselleri aşağıda sunulmuştur.